ŠUS JUTRANJA VADBA NA RADIU PACIENT

  • 11.01.2012
  • radio_pacientV naslednjih treh mesecih se lahko vsako delovno jutro razmigate z JUTRANJO VADBO, ki se bo predvajala na Radiu pacient ob 6.30. Vodila jo bo dr. Maja Pori, predstojnica Oddelka za športno rekreacijo na Fakulteti za šport. Predvajala  se bo od 16.1.2012 dalje.

    Zasnovana je tako, da boste v okviru ene 5 minutne vadbe izvedli od 3 do 5 gimnastičnih vaj, ki imajo raztezne ali krepilne učinke na naše telo. V vsaki vadbi boste naredili vsaj po eno vajo za roke in ramenski sklep, trup ter noge in kolčni sklep. Izvajali boste lahko tako statične vaje, kjer zadržujemo nek položaj, kot dinamične vaje.

V prvih vadbah boste spoznali številne t.i. proste gimnastične vaje, pri katerih potrebujemo za izvedbo le nekaj prostora, kasneje bomo vaje izvajali tudi s pomočjo različnih pripomočkov. Uporabili bomo stol, mizo, plastenko, si pomagali s steno…nekaj vadb bo tudi tematsko obarvanih – npr. en teden bo vadba namenjena tistim, ki veliko sedijo, npr. če opravljajo sedeči poklic.

Z vadbo želimo predvsem začeti dan bolj aktivno, se raztegniti, nekoliko pospešiti krvni obtok in dihanj ter  se ne nazadnje sprostiti, še posebej, če smo že nekaj časa v enakem položaju –npr. delamo za računalnikom.Vse vadbe bodo dostopne na spletni strani ŠUS, kjer bomo zraven pripeli še slikovne prikaze posameznih vaj.


Voditeljica ŠUS jutranje vadbe, dr. Maja Pori