OD NAS SE JE POSLOVIL MILAN BRICELJ

  • 19.01.2012
  • Bricelj_WinCEV sredo, 18. januarja se je poslovil izjemen človek, ambasador prostovoljstva v športu za vse, Milan Bricelj, ki je uspešno deloval na področju amaterskega športa skoraj 40 let.

    Rojen je bil 20. oktobra 1941 v Ljubljani, po poklicu ekonomist.

    V Športnem društvu Zadvor je opravljal funkcijo predsednika društva in odgovorne osebe 30 let. Uspelo mu zgraditi dobro urejen sistem z aktivnim delom članstva, saj Športno društvo Zadvor danes šteje več kot 500 članov in 15 športnih sekcij.

     

Bricelj Milan ni bil aktiven samo v Športnem društvu Zadvor, temveč tudi v različnih komisijah in odborih v ČS Sostro ter član nadzornega odbora Športne zveze Ljubljana.

Svojo pozitivno energijo, optimizem, ljubezen do športa pa je širil tudi v okviru Športne unije Slovenije, kjer je bil član Strokovnega sveta in Nadzornega odbora ter koordinator kluba ambasadorja prostovoljstva v športu za vse. Tesno pa je bil vključen tudi v izvajanje projektov Športne unije in širjenje njihove prepoznavnosti.

Ni bil pa samo dolgoletni uspešen organizator športa in športnih tekmovanj in prostovoljnih akcij, temveč tudi sam rekreativni tekmovalec, kar dokazuje 32 krat osvojena, med rekreativnimi športniki cenjena, lovorika Kaveljc.

V spominu nam bo ostal kot vzgledna, dobrodušna, moralno plemenita in iskrena oseba, ki je vedno našla čas, da je svojo ljubezen do športa s strastjo širila naprej.