SLOVENIJA SE POVEZUJE

  • 24.01.2012
  • Team_work_1_WinCE

    V sredo, 25. januarja, bo v Ljubljani 31 predstavnikov, članov ISCE (International Sport and Culture Association) iz  16 držav na trodnevnem srečanju postavljalo temelje projekta Good Governanace in Garssroots sport (dobro vodenje organizacij na področju športa za vse).

    »Skozi obdobje projekta (15 mesecev) bomo iskali in razvili prakse in izzive v življenju lokalnih organizacij in se lotili trenutno zelo pereče teme na področju športa - upravljanje in vodenje organizacij športa za vse,« je povedala vodja projekta Saška Benedičič Tomat. 

V projektu bodo skupaj s tremi Univerzami iz Italije, Velike Britanije in Madžarske razvili izobraževalni program za vodje organizacij športa za vse, ki jim bo pokazal smernice razvoja v strukturah upravljanja.  Cilj projekta ni določiti en model dobrega upravljanja, ampak zagotaviti znanje in možnosti za izmenjavo na podlagi obstoječih praks upravljanja v športu za vse. »Mislim, da bo ta projekt bistveno pripomogel tudi organizacijam v državah v razvoju. Njihovo dolgoročno preživetje je dejansko odvisno od uspešnega upravljanja,« je dodala predstavnica ISCE.

Smernica je povezovanje

Slovenijo bo na srečanju zastopala Športna Unija Slovenije, z izvršnim direktorjem Radom Cvetkom na čelu, ki je tudi edini Slovenec v izvršnem odboru ISCE. »V čast nam je, da lahko v Ljubljani gostimo vodje največjih organizacij športa za vse v Evropi. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi našli primere dobre prakse in rešitve organizacij športa za vse, ena izmed smernic je tudi povezovanje v javno-zasebna partnerstva,« je komentiral Cvetek. Kot primer dobre prakse pri nas bodo predstavili koncept ŠUS Eurofitnessa, ki je nastal kot plod dobrega sodelovanja med Športno unijo Slovenije in katalonsko športno organizacijo UBAE iz Barcelone. Ta primer so izpostavili tudi v evropskem parlamentu, kot primer dobre prakse povezovanja na področju športa.