POSVET: DEJAVNA STAROST

  • 07.05.2012
  • IMG_3248_Medium_WinCEV soboto, 5.5.2012, smo v sodelovanju s TVD Partizan Žirovnica izvedli prvi letošnji regijski posvet z naslovom DEJAVNA STAROST. Predstavljene so bile zanimive vsebine, ki so pomembne za kakovostno preživljanje starosti.

    Posvet se je odvijal v Dnevnem centru Čopova hiša in prostorih soorganizatorja.

    V prvem delu je Janez Dolžan, iz Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica, predstavil znamenitosti in lepote občine pod Stolom, Samo Mekina delovanje društva soorganizatorja, izvršni direktor Športne unije, Rado Cvetek, pa področja delovanja organizatorja.

Sledila so predavanja predstavnikov strokovnega sveta Športne unije, in sicer je Ema Mesarič iz Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota predstavila: Pot h krepitvi zdravja in zdravo prehrano, mag. Miroljub Jakovljević iz Zdravstvene fakultete Evropsko leto dejavnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja ter teste telesne pripravljenosti za starejše.

Dopoldansko posvetovanje smo zaključili s predavanjem dr. Porija iz Fakultete za šport, ki je predstavil program Zdrava vadba ABC.

Sledilo je kosilo, katerega pokrovitelj je bil župan občine Žirovnica, Leopold Pogačar.

Popoldanski del smo nadaljevali v telovadnici TVD Partizan Žirovnica, kjer so udeleženci pod vodstvom mag. Jakovljevića in dr. Porija v praksi spoznali teste telesne pripravljenosti za starejše in program Zdrave vadbe.

Športna unija se zahvaljuje predavateljem za predstavitev ključnih tem, ki so pomembne za dejavno staranje, soorganizatorju TVD Partizan Žirovnica za pomoč pri organizaciji in izvedbi, županu za pogostitev, Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica za prostor in vsem udeležencem za aktivno sodelovanje in posredovanje povratnih informacij.

FOTO UTRINKI POSVETA