16. dogodek BA KO GA v Celju

16. dogodek BA KO GA v Celju

  • 07.06.2023
  • Celjsko športno društvo Gaberje je bilo minuli konec tedna organizator že 16. dogodka BA KO GA. Gre za tradicionalno srečanje in športno druženje treh športnih društev, ki vsakoletno poteka že od leta 2004.

Udeležena društva, katerih kratice sestavljajo tudi ime dogodka, so murskosoboško Društvo za telesno vzgojo Partizan Bakovci, koprsko Društvo za športno rekreacijo in telesno vzgojo Partizan Koper in seveda Športno društvo Gaberje. Začetki tega tradicionalnega dogodka segajo v leto 2004, ko so se zaradi želje po promociji gibanja in popularizaciji športne rekreacije omenjena društva prvič združila in podpisala sporazum o nadaljnjem sodelovanju. Zavezala so se, da bo dogodek organiziran vsako leto in da bo potekal vedno v drugem kraju. 

Tudi letošnja izvedba druženja je bila zelo uspešna, saj so se skozi dan ob spremljavi lepega vremena odvijale različne športne in družabne aktivnosti. Obiskovalci so obiskali tehnološki park Celje. Nato je sledil sprehod po centru mesta z ogledom nekaterih znamenitosti.

Popoldan je sledilo pestro športno druženje na telovadišču Športnega društva Gaberje, v katerem so se vsa tri društva pomerila v pikadu, odbojki, nogometu, metanju obročev na stožec in namiznem tenisu. Srečanje se je zaključilo z veselim druženjem in plesom ob glasbi lokalne skupine, ki se je zavleklo vse do večera.