Športno društvo Izlake

Športno društvo Izlake

  • 21.08.2023
  • Športno društvo Izlake pod tem imenom deluje od leta 1998. Društvo je naslednik TVD Partizana Izlake, katerega začetki delovanja segajo v leto 1953. Društvo je nepridobitno in prostovoljno.

Osnovna dejavnost društva je spodbuditi čim večje število ljudi k telesnemu gibanju. To počnejo z organizacijo športnih dogodkov in vadb. V društvu deluje kar pet sekcij: teniška, atletska, namiznoteniška, nogometna in sekcija za splošno rekreacijo. V sklopu te ponujajo raznolike programe telesnih vadb za vse starostne skupine, od predšolskih in šolskih otrok, dijakov do starejših generacij. Med njimi je tudi program Zdrava vadba.

Društvo je dolgoletni nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo. Redno sodelujejo z lokalnim zdravstvenim domom pri izvedbi testov hoje in ostalih aktivnosti za lokalne prebivalce.

V društvu je aktivnih okoli 200 članov. Kot pravijo v društvu, želijo svojim članom omogočati cenejšo vadbo, udeležbo na športnih dogodkih in popuste v trgovinah s športno opremo. So organizatorji dogodka Tek in pohod po Zagorski dolini, ki ga vsako leto pripravijo v začetku avgusta ter gorskega teka in pohoda na Kalanov hrib. Njihovi člani pa se udeležujejo tudi drugih tekaških in kolesarskih prireditev.

Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Športno društvo Izlake