Atene gostile 3. WFCS svetovne igre zaposlenih. Odlično 3. mesto slovenske ekipe.

Atene gostile 3. WFCS svetovne igre zaposlenih. Odlično 3. mesto slovenske ekipe.

  • 12.10.2021
  • Tudi Slovenija je sodelovala na igrah in odnesla bronasto medaljo v tenisu (kat. moški 40+). V ekipi sta med ostalimi igrala tudi mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ (tretji z desne) in Jani Ovsenik, generalni sekretar Športne unije Slovenije (drugi z desne). Iskrene čestitke celotni ekipi!

Po daljšem obdobju preprek zaradi Covida19, je zaživelo mednarodno športno dogajanje. Gre za prvi signal, ki nakazuje postopno normalizacijo življenja, kakršnega smo poznali 18 mesecev nazaj.

WFCS, Svetovne igre zaposlenih (6.-10. oktober 2021) so se soočile s precej izzivi, katerim še vedno kraljujejo ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z virusom. Kljub težkim pogojem za organizacijo, pa so igre uspele v vseh pogledih. Skoraj 3000 udeležencev in 38 držav je uživalo tako v tekmovanjih kot čudovitem vremenu in prijaznosti Grkov.

Že sama otvoritev na Panathenaic stadionu, ki je leta 1896 gostil prve olimpijske igre, je nakazala, da bodo letošnje svetovne igre zaposlenih nekaj posebnega. Udeleženci prvenstva so se pomerili v 30 športnih disciplinah, v katerih se je športno najbolj izkazala Zveza Veolia Club iz Francije (14 zlatih, 8, srebrnih in 9 bronastih medalj), ki je osvojila skupno prvo mesto. Sledila je ekipa Grške policije (12 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronaste) ter ekipa Zveze za amaterski šport zaposlenih iz Irana (6 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronaste).

Vzporedno z igrami je bila tudi skupščina WFCS katera je tokrat odločala o naslednjem organizatorju zimskih iger, ki po odločitvi skupščine bodo januarja 2023 v Moskvi (Rusija). Udeležence skupščine je presenetila zelo kreativna predstavitev naslednjih poletnih iger, ki jo je uprizorila mehiška delegacija iz Leona.

4. WFCS svetovne igre zaposlenih bodo decembra 2022. Naj spomnimo, da bodo naslednje leto tudi EFCS, Evropske poletne športne igre zaposlenih v Arhnem (Nizozemska).