Uvodna konferenca INTERACT – Oglejte si ponovitev!

Uvodna konferenca INTERACT – Oglejte si ponovitev!

  • 28.01.2022
  • Uvodna konferenca INTERACT, ki je potekala 26. januarja 2022, je bila osupljivo uspešna in je sprožila živahne razprave med udeleženci in govorci. Prijavljenih je bilo več kot 340 udeležencev iz 86 držav.

 Dogodek je poudaril ključno vlogo, ki jo imajo mednarodne športne organizacije pri povečanju udeležencev na dogodkih Športa za vse in ustvarjanju boljšega sveta.

Ponovitev si oglejte naspodnjem videu ali kliknite sem.

Konferenca, ki jo je vodila Fiona Johnson, podpredsednica Mednarodne plesne organizacije, je vsebovala navdihujoč osrednji govor spoštovane Wiebke Scheffler, vodja projektov pri Fundaciji ITTF (nevladna organizacija v Leipzigu, Nemčija), na temo »Onkraj zlate medalje – šport za vse kot ključ do prihodnosti Mednarodnih športnih organizacij (ISO - International Sport Organisations)«.

Konferenca se je začela z uvodnimi besedami Catherine Forde, podpredsednice TAFISA-e, in nadaljevala s predstavitvijo Marise Fernandez-Esteban, namestnice vodje športnega oddelka Evropske komisije, ki je zelo natančno predstavila perspektivo EU glede mobilizacije ISO za promocijo iniciative #HealthyLifestyle4All.

Christoph Oberlehner, generalni sekretar Mednarodne Fistball zveze in Jean-Francois Laurent, namestnik direktorja TAFISA, sta na koncu predstavila študijsko poročilo INTERACT-a in priporočila o priložnostih, izzivih, potrebah in pričakovanjih ISO za promocijo športa za vse, kot tudi o ciljih in dejavnostih projekta INTERACT.

Več informacij o projektu INTERACT na uradni spletni strani: www.interact-sport.com.

Kontakt: contact@interact-sport.com