INTERACT, 7. srečanje partnerjev projekta

INTERACT, 7. srečanje partnerjev projekta

  • 24.03.2022
  • Projektni partnerji so v zaključnih postopkih na delovnih nalogah projekta INTERACT, v naslednjih mesecih bo sledilo več srečanj v živo, kar je za vse partnerje zelo dobrodošlo, saj bodo končno lahko vse znanje, izkušnje, ter izdelana poglavja lahko preizkusili tudi praktično, na terenu. Sestanek je potekal preko aplikacije ZOOM.

Podpredsednik Športne unije Slovenije, mag. Patrik Peroša, je v uvodnem delu na kratko predstavil naslednji korak, kako bi se lahko Izroček, im. »Pledge«, pod poglavjem IO2 pilotsko predstavil v Leipzigu. Predstavnik Mednarodne zveze za Fistaball, IFA (International Fistaball Asociation), Christoph Oberlehner, ki razvijajo poglavje IO4 im. »Spletna platforma za dobre prakse ISO«, je predstavil kako daleč so že s praktično izvedbo delavnic, postavitvijo poglavja znotraj spletne strani, tudi to poglavje bo predstavljeno na aktivnem srečanju v Leipzigu, ki bo potekal od 3. do 5. maja 2022.

Wiebke Scheffler, predstavnica Mednarodne namiznoteniške zveze, ITTF (International Table Tennis Federation), ki delujejo na poglavju IO5 " TOOLKIT, im. delovno orodje mednarodnih športnih organizacij" je predstavila končno verzijo poglavja, ter možnosti dopolnitev, izboljšav. V prihodnosti bo ta komplet delovnih orodij, pripomočkov na voljo na spletu vsem, ki bi se radi začeli ukvarjati s področjem športa za vse in z različnimi športnimi aktivnostmi.

Podrobneje je bil predstavljen strukturni in metodološki koncept postavitve kurikuluma [ izsek dokumenta spodaj na sliki ] za delovanje na področju športa za vse.

Eden izmed zaključnih korakov je narediti vprašalnik za športne organizacije, s kateri se bo pridobilo pomembne informacije glede postavitve in umestitve posamezne organizacije v delovno okolje, opredelitev stopnje pomoči, vsebin pomoči, ter možnosti nadgradnje delovanja organizacije same.

Sledil je zaključni pogovor o posameznih aktivnih srečanjih in dogodkih v živo, ki si sledijo:

- Nemčija, Leipzig, 3. – 5. maja 2022

- Slovenija, Portorož, 8. – 12. junija 2022

- Italija, Perugia, 23. – 29. septembra 2022

 

Več o projektu INTERACT si lahko preberete na spletni strani TAFISA (Mednarodno združenje športa za vse), ki je nosilec projekta: http://tafisa.org/Erasmus/INTERACT.