29. dobrodelni Študentski tek na grad

29. dobrodelni Študentski tek na grad

  • 17.05.2022
  • Študentski športni klub Zdrava zabava in ŠOU šport v sodelovanju s Športno Unijo Slovenija vabita na tradicionalni, letos že 29. dobrodelni Študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu, ki bo potekal v sredo, 25. maja 2022. Udeležba na teku je brezplačna – prijavnine ni.

Kljub temu, da je Študentski tek na grad namenjen predvsem študentom, lahko na teku sodelujejo vsi v treh kategorijah: študenti, dijaki in občani (brez omejitev). Ob prijavi bo mogoče v dobrodelne namene oddati izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo se spodbuja gibanje za zdravje – spodbuja se tek, kot najbolj dostopno obliko športno gibalne aktivnosti. Od leta 2016 pa je Študentski tek na grad tudi dobrodelna prireditev, saj organizatorji v sodelovanju s Slovensko Karitas in Mlado Karitas študente spodbujajo k solidarnosti in dobrodelnosti.

Bistvo Študentskega teka na grad ni tekmovalnost. Študentski tek na grad je športno rekreativno tekaško druženje na trasi dolžine zgolj 2,5 km. Teka se lahko udeležijo vsi brez meritve časa oziroma brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. Prijave v kategorijo »z meritvijo časa« se sprejemajo do ponedeljka,  23. maja, preko elektronskega obrazca, medtem ko bodo prijave v kategorijo »brez meritve časa« mogoče na dan teka, 25. maja, na Prešernovem trgu med 17.00 in 18.00 uro. Za več informacij in povezavo do mesta prijave z meritvijo časa lahko sledite povezavi https://www.facebook.com/events/737483070615181?ref=newsfeed.  Vsi tekači v cilju prejmejo osvežilno pijačo - vodo in izotonični napitek, prvih 1.500 tekačic in tekačev v cilju pa prejme spominsko majico teka.